Hieronder hebben wij een selectie gemaakt van de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen stuur ons dan via het contactformulier jouw vraag en wij zullen hier zo spoedig mogelijk op reageren. 


Waar komen de producten vandaan?

CoconutBowls.nl werkt samen met lokale ambachtslieden in Vietnam. We ondersteunen hiermee honderden families in Vietnam. 

Worden de kokosnoten voor de producten speciaal geplukt?

Met de producten van CoconutBowls.nl werken we aan een duurzamere wereld. We zetten volledig in op de circulaire economie. We maken van "nutteloze" kokosnoot schalen, die anders weggegooid wordt, een echt duurzaam product die je multifunctioneel kunt inzetten in je dagelijkse leven. Een beetje van de natuur en een beetje van echte ambachtslieden. 

Waar worden de servies producten, zoals lepels en vorken van gemaakt?

Naast het recyclen van schalen van de kokosnoten, kopen we ook oud kokoshout in en verwerken we dit tot bestek. Voor kokosnootboeren zijn de kokosnoten vaak hun enige bron van inkomsten, dus na 60 á 80 jaar waarin kokospalmen zijn gestopt met het verbouwen van kokosnoten, worden ze gekapt en worden er nieuwe bomen geplant. Het kokoshout wordt vaak gebruikt om bouwmaterialen en meubels van te maken, waarbij de restanten en kleinere stukken als afval worden verbrand. We hergebruiken deze stukken met lokale ambachtslieden die ze met de hand maken tot onze kokoslepels en kokosvorken.

Hoe verzorg ik mijn natuurlijk gekochte producten?

Onze natuurlijke producten zijn duurzaam, maar zoals dat met de meeste dingen gaat kan een beetje extra liefde geen kwaad. Met onderstaande tips helpen we je op weg zodat je nu nog langer kan genieten van je gekochte producten.

  1. Was de producten alleen met de hand en lauw warm water met een scheutje zeep, laat ze niet weken en laat ze aan de lucht drogen.

  2. Vermijd extreme temperaturen zoals de koelkast, oven, vaatwasser en magnetron.

  3. Gebruik je producten niet met extreem hete etenswaren.

  4. Re-hydrateer met kokosolie en polijst om de glans te herstellen (na zo'n 10 keer gebruiken)

Hoe lang kan ik met de producten doen?

Bij juist gebruik en onderhoud kun je er levenslang mee doen. Gaat de product toch tussentijds kapot en ligt dit aan het product dan bieden wij jou levenslange product garantie.

Hoe veilig zijn de kommen om uit te eten?

De producten zijn getest en goedgekeurd als voedsel veilig. Het betreft hier namelijk een natuurlijk product zonder tussenkomst van chemicaliën. 

Klopt het dat de kommen van elkaar kunnen afwijken?

De kommen worden met de hand gemaakt en zijn daarom ook uniek. De maat, vorm en imperfecties kunnen van elkaar afwijken, het blijft tenslotte een product uit/van de natuur.

Leveren jullie alleen in Nederland?

Zeker niet, onze Belgische vrienden kunnen ook bij ons bestellen. 

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Bestellingen die geplaatst worden op werkdagen voor 23:00 (maandag t/m vrijdag) worden dezelfde dag nog verwerkt en verzonden via de diensten van DHL (voor Nederland) en PostNL (voor België).

Hoe kan ik iets retourneren?

We kunnen het ons haast niet voorstellen, maar het kan wel eens voorkomen dat je je ontvangen bestelling wegens verschillende redenen wil retourneren. In dit geval stuur je binnen 14 dagen een e-mail naar info@coconutbowls.nl met daarin de volgende gegevens:

  • Naam
  • Ordernummer
  • Product
  • Eventueel reden van retour 

Zodra wij je e-mail hebben ontvangen sturen wij je een bevestiging en kun je daarna de box op eigen kosten terugsturen naar:

Amana Living 
t.a.v. CoconutBowls.nl
Hooiweg 11
5165 NL Waspik

Kan ik de producten bij jullie inkopen voor mijn eigen winkel?

Vanuit Amana Living kunnen wij de producten als groothandel leveren voor jouw eigen winkel. Benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier